Veel vrouwen lijden aan Porexia en ze weten het niet

porexia

We kunnen er niet meer om heen, poriën -die al dan niet te groot zijn-, zijn een hot topic anno nu. Er zijn daarom menig wat vrouwen die dagelijks voor de spiegel staan om de grootte van hun poriën te inspecteren en er werkelijk door geobsedeerd zijn. Maar, je bent niet alleen. Huidspecialisten hebben nu de term ‘porexia’ uitgevonden voor deze populaire gewoonte.

Porexia? Ga op zoek naar vitamine A, B en C

Deze kan je vinden in serums. Vitamines B en C herstellen het collageengehalte van de huid, waardoor de poriën strakker worden en dus kleiner ogen. A helpt op zijn beurt dan weer de huid goed te peelen. Als je Porexia hebt is dit een goede en gezonde skincare routine

Ga voor producten met melk-en salicylzuur

De dermatologe bevestigt dat deze de dode huidcellen zullen verwijderen waardoor de kans op verstopte, vergrote poriën vermindert. Deze middelen regelen ook het metabolisme van de huid en bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen die je een jeugdige look bezorgen.

Verder raadt ze ook aan om eventuele puistjes niet uit te knijpen en weg te blijven uit de zon. Beide zaken kunnen de huid beschadigen met grotere poriën als gevolg.

Makkelijke tips dus waardoor we toch iets beter met deze nieuwe obsessie kunnen omgaan 😉

Verschrikkelijke make-up fouten die we vroeger allemaal maakten

Ben je niet alleen bezig met je poriën, maar ook veel met beauty en make-up? Dan zal je deze gouden fouten uit de 90’s en 00’s ook nog wel kunnen herinneren; je hebt je er vast en zeker schuldig aan gemaakt!

bron: hbvl.be

DELEN
26, eigenaresse van mjaysbeautycupboard.be. Gepassioneerd door make-up, wetteksten, taekwondo en rollercoasters. Als je me niet vindt in onze verbouwing, terwijl ik aan het gamen of Netflixen ben, vind je me vast in een pretpark of dojang.