Ben jij vaak moe? Dit is de echte reden!

Je slaapt goed, maar ben je vaak moe? Grote kans dat dit een simpele oorzaak heeft. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor jij je vaak erg moe kunt voelen, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet hoort te zijn! Ik ga je ze vertellen.

Er is niks zo vervelend als moe zijn terwijl je een aantal belangrijke dingen te doen hebt. Werk, huishoudelijke taken en familiebezoeken kunnen ineens een kwelling worden. Het is dus belangrijk om de oorzaak te ontdekken. Wij hebben een aantal oorzaken op een rijtje gezet.

Moe door ijzertekort

Als je ijzertekort hebt, ben je vaak moe. Als dit het geval is kan jouw lichaam niet genoeg hemoglobine aanmaken om zuurstof naar je spieren en organen te transporteren. IJzer toppers: Rood vlees, gevogelte en vis. Natuurlijk kun je ook ijzer tabletten bij de drogist gaan halen.

Een borreltje voor het slapen gaan

Na een lange dag ben je toe aan een alcoholische versnapering. Al is het maar om snel in slaap te vallen. Je zult ook snel in slaap vallen, maar de kwaliteit van je nachtrust gaat er op achteruit. Je slaapt namelijk onrustiger waardoor je moe wakker wordt.

Niet of nauwelijks sporten

Als je naar de fitness club gaat zegt men vaak ‘Ik ga mezelf moe maken’. Dit klopt helemaal! Hoewel je energielevel in eerste instantie omhoog gaat, val je aan het einde van de dag sneller en dieper in slaap. Mensen die niet zo vaak sporten zijn vaak onrustig en kunnen zich niet goed ontspannen waardoor slapen ook moeizaam verloopt.

Een rommelige kamer

Als je in een rommelige kamer gaat slapen, trekt dit onbewust de aandacht van jouw hersenen. Het voelt als een verstoring die je meeneemt als je gaat slapen. Hierdoor slaap je onrustig.

Te weinig drinken

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt! Als je al een klein beetje uitdroogt, kan dit gevolgen hebben voor je energielevel. Je lichaam moet harder werken, waardoor je energie snel op is.

Uitslapen

Denk je dat je meer energie krijgt als je goed uitslaapt? Het tegendeel is waar! Dit kan in eerste instantie wel fijn voelen, maar in feiten verstoor jij je biologisch ritme waardoor je s’ avonds minder snel in slaap kunt vallen. De dag erna ben jij weer moe.

Medische oorzaak

Kun jij jezelf helemaal niet in de bovenste punten vinden en vertrouw je het niet? Dan is het verstandig om de huisarts te bezoeken. Misschien heeft je vermoeidheid een medische oorzaak.

We moeten elke nacht met ons raam open slapen

Wil je pas écht een goede nachtrust krijgen? Dan kun je het beste met je raam open slapen! Dit is eigenlijk noodzakelijk voor onze gezondheid! Hier lees je precies waarom en de onderzoeksresultaten zijn shocking! 

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!