5 Tips om je huis slim te verwarmen

huis verwarmen

Nu de wintermaanden zijn aangebroken zetten we in Nederland massaal de verwarming aan. Er is namelijk niets fijner dan thuiskomen in een warme omgeving als je de kou hebt getrotseerd. Dat betekent helaas vaak een hogere jaarrekening van de energiemaatschappij. Om het aangename met het minder aangename te verenigen heb ik een aantal tips voor je om je huis slim te verwarmen en zo kosten te besparen.

Om kosten op je energierekening te besparen kun je het beste een aantal vernuftige handelingen uitvoeren. Deze kunnen je al een paar honderd euro op jaarbasis besparen en de kans dat jij aan het einde van het jaar moet bijbetalen is dus minimaal.

Zet de temperatuur een graad lager dan normaal

Als je de temperatuur een graad lager zet dan normaal, kun je al veel besparen. Het verschil qua temperatuur is niet zo groot. Het is even een kwestie van wennen. Heb je het toch koud? Dan kan een warme sjaal of trui uitkomst bieden.

Zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden

Als je de thermostaat ’s nachts lager zet, dan kun je al zeker €100,00- €200,00 op jaarbasis besparen. 15 of 16 graden is daarbij een ideale temperatuur. De kamertemperatuur zal vaak toch niet lager gaan en dus voorkom je dat de verwarming ‘s nachts automatisch weer aanspringt.

Verwarm je slaapkamer niet

Het is veel gezonder om in een koude ruimte te slapen. Het is wel even afzien als je in een koud bed stapt. Je kunt dan bijvoorbeeld een kruik opwarmen of een elektrische deken aanschaffen. Hiermee bespaar je op jaarbasis ook al tientallen euro’s.

Maak gebruik van LED verlichting

‘Hoe kun je jouw huis verwarmen met LED verlichting?’, hoor ik je denken. Het antwoord: Niet direct. Maar door een simpele vervanging van al jouw huidige lampen voor een LED exemplaar bespaar je ook een hoop geld op de energierekening. Mocht je toch wat meer gestookt hebben tijdens een strenge winter, dan kun je de stookkosten met de elektriciteitsbesparing opvangen.

Ga je huis elektrisch verwarmen

Heb je een slecht geïsoleerd huis en reizen de stookkosten de pan uit? Dan kun je er voor kiezen om de verwarming compleet af te sluiten en een elektrische verwarming aan te schaffen. Zo heb je meer controle over je verbruik en zo’n elektrische verwarming kun je vaak van kamer tot kamer verplaatsen door middel van de handige zwenkwielen die er onder zitten. Daarom heb ik voor een convector kachel van sfeervolverwarmen.nl gekozen. Mijn huis wordt via deze wijze goed verwarmt terwijl ik het verbruik meer in eigen hand heb.

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!