Je spullen online verkopen? Zo raak jij ze makkelijk kwijt!

online verkopen

Je spullen online verkopen word hedendaags vaak gedaan om het huis leeg te maken en een leuk zakcentje te sparen. Vaak stellen mensen dan ook een spaardoel. Om dit doel te bereiken kun je de verkoop slim aanpakken. Vandaag geef ik enkele tips om je spullen snel te verkopen!

Wie de zolder wel eens opruimt herkent het vast wel: ‘Wat moet je er nog mee!?’. Vervolgens is de online verkoop een logische stap. Maar als je snel je spullen wil verkopen, moet je rekening houden met de volgende dingen:

De prijs

Hoe weet je hoeveel je voor je spullen kunt vragen? Vaak wordt 40-60% van de aankoopwaarde aangehouden, maar dit verschilt per product en de staat waarin het verkeert. Je kunt ook precies hetzelfde product op een verkoopsite zoeken en een schatting maken van de door jou te bepalen verkoopprijs.

De titel

Zorg dat je een goede titel gebruikt. Een titel waar veel op gezocht wordt. Je kunt hierbij denken aan woorden die het product goed omschrijven. Als je bijvoorbeeld een de Chinese lamp boven de keukentafel wil verkopen kun je het beste de titel ‘Oosterse hang lamp’ gebruiken. Dit zijn goede voorbeelden van zoekwoorden (object en stijl)  waar vaak op gezocht zal worden.

Categorie

Zorg ervoor dat je jouw item in de juiste categorie plaatst. Dan is de kas groter dat hij snel gevonden zal worden.

Beschrijving

Dit beschrijving hou je kort en bondig. Niemand heeft zin om de complete geschiedenis van je hanglamp uit China te lezen, maar benoem wel het gene wat de koper moet weten. Daarnaast is goede spelling een must. Mensen kunnen misschien denken dat je onbetrouwbaar bent als je niet goed abn kunt schrijven.

Nog meer tips

Maak goede afspraken over de verzendkosten. Zijn de verzendkosten voor de koper of voor jou?

Maak goede afspraken over hoe je het pakketje gaat verzenden en welke koerier je gebruikt. Het moet niet zo zijn de het pakketje bij een Kiala punt ligt terwijl de koper verwacht dat deze met DPT aan de deur komt.

De beste perioden om iets te verkopen zijn rond sinterklaas, kerst, valentijnsdag, vader- en moederdag. Vrijdag en zondag zijn de meest succesvolle dagen. Ook kun je het beste je spullen aan het einde van de maand in de verkoop zetten. Veel mensen krijgen dan hun salaris gestort.

Voorbeelden van online kanalen om je spullen aan te bieden:

  • Marktplaats.nl
  • Ebay
  • Speurders.nl
  • Facebook
  • Instagram
  • United wardrobe (kleding)

Ik wens je succes met het verkopen van je spullen!

Maar ook online kopen kan voordelen opleveren..

Stel, je bent je huis aan het opknappen en je wil graag voor een leuk prijsje diverse meubels in huis plaatsen. Dan ben je bij een website als Marktplaats.nl aan het goede adres. Dit en nog meer tips om je huis voor een prikkie in te richten kun je hier lezen.

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!