Heb je een hekel aan schoonmaken? Deze slimme tips helpen je!

schoonmaken

Daar sta je dan met de bezem in je handen, terwijl je ogen op de Netflix knop van de Smart-TV afstandsbediening zijn gericht. Als je vervolgens een paar minuten je zonden overdenkt en snel nog even je tijdlijn gaat checken, heb je nog niks gepresteerd! De tijd vliegt en dat is niet nodig. Hoe sneller je de huishoudelijke taken doet, hoe sneller je tijd hebt voor jezelf.

Maar oké, ik snap dat als je hier een hekel aan hebt, de aandacht snel vervlogen is. Daarom deel ik een paar tips om je te motiveren om de dingen gedaan te krijgen. Ze zijn simpel, maar wel erg effectief!

Zet een timer

Speel een spelletje met jezelf. Stel een tijd in voor de schoonmaak en de huishoudelijke taken. Daag jezelf uit om zoveel mogelijk te doen binnen dit tijdsbestek. Als het alarm van de timer na 20 minuten afgaat, dan kun je nagaan wat je in deze tijd gedaan hebt. Dat is eigenlijk best veel!

Doe klusjes terwijl je wacht

Ben je met iets bezig waarop je moet wachten? Dan kun je binnen een paar minuutjes snel iets anders doen. Als de magnetron loopt, dan kun je snel even de vaatwasser uitruimen of wellicht het aanrecht schoonmaken. Wacht je op de pizzakoerier? Ga de hal opruimen. Ook kun je de bedden opmaken terwijl de wasmachine loopt. Je zult zien dat als je dit tussendoor bijhoudt, je minder grote taken hoeft te doen.

Beloon jezelf na het schoonmaken

Geef jezelf een beloning als je een vervelend klusje hebt gedaan. Na het stofzuigen kun je lekker pauze nemen met de Snicker die jij jezelf beloofd had. Óf je mag ‘s middags alleen winkelen als je alle huishoudelijke taken hebt gedaan.

Je huis schoonmaken met handige items van de Action

De Action is de plek om goede, en vooral goedkope schoonmaakbenodigdheden te kopen om je huis op orde te brengen. Deze handige producten kun je nu in de winkels vinden. Dus sla nu je slag!

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!