Je kunt nu in Nederland zwemmen met witte haaien!

witte haaienVaak zie je op social media instagram-waardige foto’s van daredevils die in een tropisch oord oog in oog staan met een stel gevaarlijke witte haaien. In een kooitje en compleet met actioncam paraat. Zulke activiteiten krijgen vanaf nu een futuristisch randje; Je kunt dankzij de laatste technologie, virtuele haaien spotten in Nederland!

Haaien tegenkomen onder water? Je hoeft er niet eens de Noordzee voor in te duiken. Het kan gewoon in een binnenzwembad dankzij een supergaaf initiatief van Vodafone! Met de eerste waterdichte vr-brillen begeef je je in een 360 graden onderwaterwereld. De virtuele haaien komen recht op je af! Op deze manier kun je vandaag al ervaren hoe de toekomst is.

Zuid-Afrika staat bekend om de haaienduiken waar je aan kunt deelnemen. Laat dat nou net de locatie zijn waar Vodafone beelden heeft gefilmd. Dit werd begeleid door het Zuid-Afrikaanse onderzoeksteam van de Social Enterprise White Shark Projects, een organisatie die duiken en onderzoek naar witte haaien mogelijk maakt.

Dankzij de beelden kunnen wij in Nederland ‘the real deal’ ondervinden. Vodafone heeft namelijk een oplossing gevonden om internet onder water mogelijk te maken. De stream kun je tijdens het zwemmen via de telefoon in de vr-bril bekijken. Zo kan moderne technologie, activiteiten zoals deze vaker mogelijk maken.

Haaienfan Melvin heeft al een sprong in het diepe mogen wagen. In het Marnixbad ging hij voor het eerst de haaien van dichtbij bekijken, en zeg eens eerlijk: Met een neopreen duikpak aan en een loodzware zuurstoffles op je rug is het plaatje helemaal compleet. Benieuwd geworden? Bekijk hier het filmpje met Melvin’s ervaring!


 

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!