DIY: Zo maak je van je kerstkaart een cadeautje!

Het zal je vast niet voorbij zijn gegaan: Santa is coming to town! De winkelstraten zijn mooi versierd met lichtjes, je maakt je vast al druk over de planning van het kerstdiner en ook de cadeaus zullen ingekocht moeten worden. Je kunt dus beter vroeg beginnen met de voorbereidingen! Bij de voorbereidingen van al deze festiviteiten hoort natuurlijk ook het versturen van de kerstkaarten. Het is belangrijk om je familie en vrienden te laten weten dat je ze fijne feestdagen en al het beste voor het nieuwe jaar wenst. De magie van het papieren kaartje gaat immers nooit verloren en dit jaar wil ik graag wat extra’s doen voor mijn naasten. Ik ga mijn kerstkaarten omtoveren tot een leuk presentje en ik deel graag mijn werkwijze met jullie!

Ten eerste maken we een plan de campagne. Ik ben vorige maand getrouwd, dus het lijkt mij een leuk idee om de trouwfoto’s te verwerken in mijn kerstkaart. Zo hebben ze tevens een leuke herinnering aan de bijzondere dag waar ze allemaal bij waren. Hoe ga ik dit aanpakken?

Een kerstkaart maken via Kaartje2go

Op de website van Kaartje2go kun je zelf aan de slag gaan met je kerstkaarten. Ze hebben mooie en moderne kerstkaarten in het assortiment die je helemaal zelf kunt aanpassen naar jouw wens. Zo kun je in het bestaande kaartje foto’s toevoegen, maar ook een motiefje kiezen voor de binnenkant, leuke plaatjes bijvoegen en zelf de teksten kiezen. Als je klaar bent met het costumizen van jouw kerstkaart kun je het formaat kiezen, het soort papier waar je jouw kerstkaart op wil laten drukken en de kleur van de enveloppen. Je kunt de kerstkaarten naar jouw adres laten verzenden, maar je kunt er ook voor kiezen om de kaarten direct naar de ontvangers te sturen. Super handig!

Ik heb gekozen voor een kaart in een perzik-kleurige sfeer. Dit is een mooi contrast met het bruidsboeket en de stropdas van mijn man op de foto’s. Het sjabloon van de kaart en de foto’s zijn een goede match. Ik ben tevreden! Ik heb gekozen voor een kaart met de afmetingen 21×15 cm. Een glanzend papier en kraft-enveloppen. Ik heb de bestelling om 18.30 afgerond en de volgende dag had ik de 20 kaarten en enveloppen al in huis. Erg handig als je snel aan de slag wil met uitdelen. De kwaliteit van de foto’s is behouden gebleven en de kaart is al een luxe cadeau op zich. Toch ga ik nog een stapje verder, maar een goede basis is al gezet!

De presentjes

Naast een mooie kaart lijkt het me erg leuk om mijn familie en vrienden een kleinigheidje te geven. Daarom ga ik aan de slag met zelfgemaakte theelichthoudertjes. Om deze theelichthoudertjes te maken heb ik 10 glazen potjes, transparante folie, pareltjes, veertjes, theelicht-lampjes, goud en zwarte stoffen en zwart sequin-lint bij de bekende budgetwinkels gekocht. Zwart en goud zijn chique kleuren waar je alle kanten mee op kunt en zijn rond de feestdagen vrijwel overal te vinden.

De werkwijze is simpel:

Vul de glazen potjes tot de helft met de parelmix. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor steentjes of een andere vulling naar keuze. Plaats het theelicht-lampje in het potje en steek de veertjes vast tussen de parels. Met transparante folie kun je de theelichthoudertjes inpakken. Een feestelijk lint geeft een mooie finishing touch. En ook de envelop gaan we versieren met twee soorten lint. Aan de linkerzijde wikkel je het gouden gaaslint om de envelop. Vervolgens ga je de sequin slinger over het gaaslint binden. De linten kun je aanpassen naar jouw smaak.

Ik ben tevreden met het eindresultaat en middels het versturen van een kerstkaart, kan ik al een leuk pré-kerstcadeautje geven. In een tijd waar het digitale tijdperk de wereld overneemt, is het misschien wel des te leuker om een échte kerstkaart te sturen. Het laat zien dat je ondanks alle hedendaagse gemakken, graag wat extra’s wil doen. Mensen zullen dit waarderen. De kleine dingen in het leven kunnen een verschil maken en dat is een terechte kerstgedachte. Fijne feestdagen allemaal!

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!