Waarom je altijd die rare draadjes om een banaan moet eten!

draadjes

Onze welbekende gele vrienden zijn handig én voedzaam om je dag mee te beginnen, mee te nemen in je lunchbox óf als gezonde snack. Tegenwoordig kun je ze ook steeds vaker in een kom met yoghurt en muesli vinden, maar worden ook massaal op het sportveld uitgedeeld. Ik heb het natuurlijk over de banaan. En als je vaak bananen eet, dan weet je ook dat er van die hele rare draadjes aan bevestigd zijn.

Laat me raden, die rare draadjes om een banaan laat je liever links liggen. Ze hangen er slap bij en je denkt om onverklaarbare reden dat het iets vies is. Ik sla ze altijd over, maar eigenlijk is het juist aan te raden om ook deze draadjes op te eten!

Waarom je dus die rare draadjes wél moet eten!

De draadjes rondom de banaan, ook wel (phloem) vaatbundels genoemd, zijn eigenlijk rete gezond. Toen jouw lunchbreak namelijk nog aan een boom hing, transporteerden de vaatbundels water en voedsel naar de vrucht om te groeien. De vaatbundels zitten vol met gezonde mineralen en voedingstoffen en zijn dus een echte superfood.

Heb je deze vaatbundels nog nooit opgemerkt? Lekker eten dus! En als je ze écht ranzig vindt, dan kun je ze nog altijd in de blender gooien en er een smoothie van maken. Dan heb je niet het idee dat je dé beruchte draadjes eet.

Ook super gezond

Wist je trouwens dat het ook super gezond is om met je raam open te slapen? Of laten we zeggen .. het is juist ongezond als je met het raam dicht slaapt. Dit is waarom je altijd met je raam open moet slapen, want de reden is schrikbarend!

Bron: Purewow

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!