Charcoal hair is dé haartrend voor deze winter!

charcoal hair

Wij hebben weer een opvallende trend gescout in haarland. Een mooie donker as-grijze houtskool kleur gaat het helemaal maken deze winter. De liefhebbers hebben het ‘charcoal hair’ gedoopt, en wij bekennen: De mooie smokey gloed doet zijn naam eer aan. 

‘Is dit charcoal hair?’ vroeg ik mezelf af. De haarkleur die ik al een paar seizoenen af en toe draag. Dit omdat ik graag grijs haar wilde hebben, maar ik geen zin had om mijn haar dood te bleken. Daarom ging ik creatief met de semi-permanente haarverf aan de slag. Het is een prachtige kleur en ik maak een klein vreugdesprongetjes dat deze kleur nu helemaal on trend is. Dit maakt een mooie combo met mijn lichtgrijze fake fur coat. Ik zie de charcoal kleur al een mooi contrast creëren.

Hoe krijg je charcoal hair?

Het is belangrijk dat je blond haar hebt. Heb je dit niet, dan werkt deze tint niet voor jou, mits je jouw haar naar een lichtere tint gaat bleken. Om deze kleur te krijgen ga je aan de slag met semi-permanente verf. Ik zal je even vertellen welke producten je nodig hebt:

  • Witte conditioner (mag een goedkope van de Action zijn)
  • Zwarte semi-permanente haarverf op groen basis. (Jet black van Adore)
  • Violet of midnight blue semi-permanente haarverf (smokey gloed naar keuze)

Zo ga je te werk

Mix een hoeveelheid conditioner met Jet black zwart totdat je een donkergrijze/ijzer-kleure tint krijgt. Let op, je hoeft niet zo veel van de Jet Black te gebruiken. Je kunt meer Jet black er bij doen voor een donkere tint, meer conditioner voor een lichtere tint. Voor de gloed gaan we een klein beetje van de violet of midnight blue bij het mengsel voegen. Let op, dit hoeft écht niet veel te zijn. Alleen genoeg om een gloed te creëren. Verlies de ijzerkleur niet. Qua verhoudingen is het een beetje puzzelen. Je kunt de haarverf aanpassen naar jouw wens. Hoe blonder je haar, hoe intenser de kleur zal worden. Bij deze nog meer inspiratie:

Pumpkin Spice Hair

Ook zo gek op Pumpkin pie spice? We love it in onze latte! <3 Maar Pumpkin Spice is ook dé it-kleur voor dit seizoen! Check voor deze haar-inspiratie.

Beeldbron: Womensweekly

DELEN
24 jaar, eigenaresse van Cherie Magazine en heeft een grote voorliefde voor katten, servies verzamelen, haarverf projecten en buiten de deur eten. Gepensioneerd cocktailshaker, Zo nu en dan inwoner van Curaçao en Vinyl-a-holic. Have fun reading!